( @NurShuhadaOEO )
02:30 Thursday, 21 April 2016
Encik Mimpi 2016 Always Love Being DreEMers
 I WILL ALWAYS MISS YOU AND OUR MOMENT ;)











mamat topeng yang acah2 sweet.. 
haha.. miss our moment EM :'(

semoga EM makin porpular sampai London pastu kalau jumpa Elyar Fox..
bawa Shu sekali :D
hehehe

Sincerely , nur shuhada  :)





02:13 Wednesday, 9 March 2016
Assalammualaikum.. 


Apa Khabar Semua?
Sihat?
lama tak berbl;og..
haha
so enjoy your life ;)
Be Happy . AND Bye :P 




08:25 Friday, 7 March 2014
Elyar Fox - A Billion Girls Lyrics
Elyar Fox - A Billion Girls 

second single 
after Do It All Over Again


----------


I heard Rihanna wants your body,
With curves like the streets of Monaco,
And everybody says you're trouble,
But I don't wanna know , know ,
I don't wanna know .

I've try try tried but they don't measure up,
While all this time time time you're spilling over the cup,
And maybe I , And maybe I ,
Should listen to my head but my heart says says .

I could go from London to L.A. ,
I could look a million times a day ,
The way I feel is never gonna change ,
It's never gonna change .

They tell me that I'm young and I should wait ,
But then you'd be the one who got away ,
The way I feel is never gonna change ,
And all that I can say .

There's A Billion Girls in the world ,
But there's only one You ,
A Billion Girls in the world ,
But there's only one You .

I must have died and gone to heaven ,
Or has an angel fallen from the sky ,
And everybody says I'm crazy, well maybe ,
But you are my kryptonite.

I've try try tried but they don't measure up ,
While all this time time time you're spilling over the cup,
And maybe I , And maybe I ,
Should listen to my head but my heart says says .

I could go from London to L.A. ,
I could look a million times a day ,
The way I feel is never gonna change ,
And all that I can say .

There's A Billion Girls in the world ,
But there's only one You ,
A Billion Girls in the world ,
But there's only one You .

There's just something about you ,
That makes me feel like I want to ,
So baby hear when I tell you ,
It's true ... .

There's A Billion Girls in the world ,
But there's only one ,
There's A Billion Girls in the world ,
But there's only one , one , one .

I could go from London to L.A. ,
I could look a million times a day ,
The way I feel is never gonna change ,
It's never gonna change .

They tell me that I'm young and I should wait ,
But then you'd be the one who got away ,
The way I feel is never gonna change ,
And all that I can say .

There's A Billion Girls in the world ,
But there's only one You ,
A Billion Girls in the world ,
But there's only one You .



I really really really love this song !!
I Love You Elyar Afshari <3


(@nurshuhadaoeo)
















21:25 Wednesday, 6 November 2013
6.11.2013 Best Moment With Fatih Seferagic.
Assalamualaikum ;)

Dah lama tak update blog ken. sebab tak de cerita terbaru.. and now update sebab nak cerita
pasal tarikh 6.11.2013 ni.. 
kita dah jumpa FATIHHHHH !!!
dah lah tak tahu jalan pergi putrajaya tu .. sampai sesat. 
haha.. silap jalan ingat persint 2. rupa nya kat persint 3..
dekat dengan perbadanan putrajaya.
 bila dah sampai cri lah tempat parking . pastu g redah semak tu semua 
macam pelik pon ada. tak sabar nak jumpa fatih lah kate nye..
lol..
abis baju semua ade yang tajam tu melekat.. pastu tarik2 lah benda tu dri baju,,


haha mcam kesian pon ade, benda tu banyak kot. last2 malas nk tarik.. biar je jadi corak
dan kenangan kat baju tu. lol
 eh.. dulu ingat tak kita ada update pasal fatih?
tak ingat? okey.. kita flashback balik ye. 
semua apa yang kita dah update pasal fatih ;)




 Alhamdulillah :'D 
Finally... My dream
Come True !!






 dapat sign dari fatih ;) dia siap buat muka senyum lagi tu ;)




yeyyy !!!!!

ada orang tanya kenapa mesti fatih?  
(jawapan)
Kenapa fatih? sebab.. dia pandai. sebab minat la.. semua orang ada minat sendiri kan? saya minat pon dah lama tak sangka dapat jumpa. lagi pon ni kali kedua dia datang Malaysia mesti lah excited nak jumpa kan. dah kata minat jauh mana pon sanggup ku redah. eceh. gambar dia kat fone pon banyak. adik akk yang tak minat pon boleh jadi minat lepas dengar suara dia baca ayat suci al quran.. ;))

kalau minat semua boleh jadi :D
and I Love This Moment !!! Forever And Ever !



(@nurshuhadaoeo)







14:08 Saturday, 13 July 2013
Lagu Yang Bermakna Bagi Ku
Assalamualaikum..
hari ni saya nak cerita serba sedikit pasal lagu 
yang  saya suka dan minat..
act. lagunya memang ade saya buat music untuk blog saya
:)
dan semua lagu ni banyak makna tersirat dan tersurat..
maka anda perlu cari dia mana kata2 tersurat dan tersirat itu..
eceh.
moh lah kita teruskan pembelajaran
untuk hari ini
 jangan membuang masa ;)



PERTAMA


Wanita-De Hearty

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh 
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan 
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan 
Bukan jua penghinaan dari Tuhan 
Bahkan sebagai hiasan kecantikan 


lagu 
 yang sangat menghargai wanita..
so saya sebagai wanita. 
terlalu minat akan lirik2
dan kata2 yang terdapat dalam lagu ini..
dan dalam lagu ni terdapat banyak nasihat 
untuk wanita ..




....

KEDUA


Istikharah Cinta-Sigma

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa


Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Diistikharah cinta

Istikharah – bermaksud meminta Allah memberikan ilham, dalam kita membuat pilihan dalam pelbagai perkara dan urusan. Saya percaya, ramai daripada kita yang pernah mendengar perkataan ‘istikharah’ ini dengan membawa maksud ‘istikharah untuk memilih pasangan hidup’, ataupun lebih tepat boleh saya katakan – istikharah cinta.
....
KETIGA
Permata yang di cari - De Hearty
Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi


Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

apabila saya mendengar lagu ini pasti saya akan tersenyum sendiri .Baitnya penuh dengan makna.Rasanya tak perlu dihuraikan,sesiapa sahaja yang mendengarnya pasti dapat 'menangkap' maksud yang disampaikan.Bukan sahaja melodi yang sesuai,malah lagu ini juga mempunyai pakej tersendiri,iaitu bait-bait 'doa'  .... ;)

daannnnn



* pada seluruh umat islam selamat berpuasa *
masih belum terlambat kan? ;)




dan lagi satu.. doakan saya berhijrah 
sepenuhnya untuk berniqab :')
terima kasih :'D



sekian.
yang benar ( NurShuhadaOEO )



21:35 Thursday, 11 July 2013
Wanita Solehah Hiasan Dunia


Memang benar, sekarang sudah tidak ada wanita solehah yang sebaik
Khadijah, selembut Aisyah & seteguh siti Fatimah kerana mereka adalah orang-orang terpilih oleh ALLAH & dijanjikan SYURGA

Namun InsyaALLAH,sekarang masih ada wanita akhir zaman yang ingin belajar berusaha menjadi wanita SOLEHAH yang sebaik Khadijah, selembut Aisyah & seteguh Siti Fatimah dengan menjadikan mereka sebagai tauladan.
InsyaALLAH, mereka adalah wanita yg tengah membaca tulisan ini..

Senyum (✿◠‿◠)


sekian.
yang benar ( NurShuhadaOEO )







07:37 Friday, 15 February 2013
8 Sebab Utama Wanita Bertudung Lebih Baik .
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Assalamualaikum... Jangan pernah bilang "tunggu sekejap" untuk menutup auratmu dengan memberikan alasan-alasan popular sebegini. Malaikat maut tidak akan menerima "tunggu sekejap" mu itu biarpun sedetik sekiranya sudah tiba saat mencabut nyawamu. Berikut merupakan 8 sebab utama mengapa wanita yang bertudung itu lebih baik...
1. Tuntutan Agama
Putri Rasulullah menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya." Fatimah Az-Zahra kemudia menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu? "Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya."

2. Mengurangkan dosa
Sehelai rambut yang diperlihatkan kepada lelaki yang bukan muhrim, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut SENGAJA diperlihatkan kepada 10 lelaki bukan muhrim, maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda?! Dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?!
3. Lebih pintar dan tenang
Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakain tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak membuatkan otak dapat berfikir dengan cepat dan baik.
4. Tidak membazir
Tidak perlu pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut, beli segala rawatan untuk menjadikan rambut kelihatan cantik. 

5. Lebih sopan dan manis
Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. Maka anda mempunyai 'nilai tambahan' di situ.

6. Rambut lebih tahan lama dan sihat
Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran ultra-ungu (UV) akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampu pelindung, hakikatnya syampu itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.
7. Menjadikan diri anda 'mahal'
Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal yang lain.

8. Lebih dihormati
Wanita bertudung lebih dihormati ramai. Setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi.

Perlu diingatkan bahawa bertudung mestilah berlandaskan tuntutan agama. Bertudung bukanlah satu fesyen terkini, tetapi merupakan suruhan Allah kepada wanita dalam menutup aurat.



sekian.
yang benar ( NurShuhadaOEO )


All About Me.


bio tag link misc


The Princess says: Hey Ho~

♦Have fun with the Story.
♦This Is About My Life.
♦Don't COpy Or Hate Me.
♦Thanks Come To My Blog And Please Follow My Blog