( @NurShuhadaOEO )
01:42 Monday, 17 December 2012
Kenangan Bersama Arwah Dari Form 1 Hingga Form 4..

Salam Ukhuwah Fillah :')

setelah beberapa bulan saya tidak mengupdate blog ini dengan 
cerita-cerita baru... tapi kali ini saya ingin berkongsi cerita
kenangan bersama arwah Zaideey ..dialah teman 
yang tidak memilih paras rupa.. dan dia lah teman yang setia.. ;')

Time Form 1.
tarikh 5.1.2008 'mybe' aku lupa.. ni time orientasi..

aku kenal dia dari orientasi ni lah.. aku cuma lihat dia dari belakang dan hati aku berkata..
wah.. hensemnya dia.. sekali aku tengok muka dia.. lah tak de lah hensem mana pun..
eh2.. memang dia hensem pun lah.. aku sje je.. dia hensem pada mata aku.. :')
tapi tak tahulah bagi korang. -aku minat dia weyh-
time ni aku masih tak tahu nama dia.. setelah abis orientasi baru aku tahu yang nama dia 
Ahmad Zaideey Bin Mat Sah..
ciri2 yang dia ada - dia tinggi,putih,hensem,ade parut kat bawah dagu-
 nama dia pun aku tahu dari kawan aku ' Yati '.. dia pun minat kat Zaideey juga..
pastu Yati minta no Zaideey dari Qila.. then dia pun dapat lah setelah 
pujuk dan pujuk Qila kerana menginginkan no Zaideey..
 dan mulalah langkah pertama perkenalan.. aku dengan yati kol no 
Qila bagi tu.. sekali perempuan yang angkat.. pastu kite orang * end call *
pastu kite orang kol lagi kali kedua  kite orang dgr suara perempuan tu garang gila.. 
kite orang * end call * sekali lagi..
pastu  kali ketiga kite orang kena marah dengan perempuan tu sebab
main miscall-miscall .. huhu.. 
perempuan tu mak dia lah.. mne lah kita org tahu.. huhu
mak dia suara je garang tapi baik ^^,
mak dia cakap kalau nak kol. kol je lah.. kalau nak cakap dengan zaideey.. acik boleh panggilkan..
pastu mak dia pun panggil lah dia.. macam ni.. * diiiiiiiiiiii !!! kawan nya kol ni *
wahh.. nama manja dia * diiiii * huhu
 * LAP AIR MATA *
pastu kita orang pun cerita2 lah..  tanya dia macam2.. weeee..
sebenarnya banyak lagi cerita tentang dia.. dan banyak lagi perbualan cerita kita orang ..
 setelah beberapa bulan kite orang kenal.. kalau time aku tak ade kedit aku kol dia guna telefon rumah
and kalau pagi2 mak abah pergi kerja pun aku kol dia.. aku suruh dia dengar aku nyanyi macam-macam lagu.. hehe.. dia lah peminat setia aku.. 
kalau boleh setiap hari aku nak kol dia.. huhu tapi ape kan daya..
sepandai pandai tupai melompat pun akhirnya jatuh ke tanah jua.
sebab bil telefon mencecah 3k gara2 aku yang kol orang..hehe
last2 telefon rumah aku tak leh nak kol luar . orang kol masuk boleh lah.. smpai sekarang.. ;')

TIME FORM 2

aku kelas 2H . dia kelas 2M..
kite orang kelas agama sama.. 
dah lah time masuk kelas dia asyik tak ade kerusi meja je.. hmm.. letih lah nak 
angkat2 meja kerusi ni tiap hari kelas agama.
yang dia tu duduk dan tengok sambil ejek2.. dia selalu panggil2 nama abah aku..
yang aku pun panggil lah nme abah dia jugak.. 
pastu kan ade stu hari ni dia kena pukul dengan ustaz.. hehe.. 
sbb dia masuk kelas lmbt.. hehe kite orang yang suruh ustaz pukul.. wee..
kesian dia.. macam nak nangis pun ade.. tp dia kawal..
kite orang kat sekolah je ejek.. tapi time dalam telefon kite orang cakap baik2..
ejek2 , pastu majuk2 , pastu kadang2 nyanyi2.. and dia pernah nak buat 
cerita seram tapi tak jadi.. huhu... :'D
AKU RINDU DIA SANGAT-SANGAT :'( *lap air mata*

Time From 3

dia dah pindah sekolah.. dia pindah sekolah sebab kena buang sekolah..
sebab terlalu rajin sgt cuti sekolah.. huhu.. tapi 
kite orang still contact macam biasa.. kol2,ejek2, :D
and dia pun pandai tau PMR tapi aku tak tahu lah dia dpat berapa.. sebab aku tak tanya.. hahaha
:')

TIME FORM 4.
time ni lah kite orang jarang contact sebab.. sme2 bz pasal
form5.. ade sau hari tu.. dia cakp dengan aku dia nak keluar sme2 
dia cakap macam ni " weyh jom lah keluar sme2.. pastu aku cakap bulan 6 nanti lah ye "
pastu dia cakap 'okeyyy' dengan nada yang sedih.. aku tak tahu lah kenapa..
tapi time form 4 tu dia memang lain sgt.. dia baik sgt.. aku tak tahu lah nak cakap macam mana..
tapi memang dia lain lah.. dia tak marah2.. ejek pun kurang.. 
dia cakap pun tak sakitkan hati orang.. dan dia asyik hantar gambar dia.. 
kat aku.. dia suruh aku simpan.. pastu aku ckap tak nak..
dia cakap simpan je lah nanti aku merajuk kang..
alolo.. comel je nak merajuk2..
so aku simpan lah.. dah dia yang minta kan.. :'> *lap air mata*

8.4.2011 - JUMAAT -
time hari ni lps balik sekolah aku , yati , shiken..
pergi KFC pastu time kite orang balik.. 
aku terdengar lah kawan Tasha ' adik zaidey ' cakap dgn kwn dia spe ntah lah nme nya..
aku tak tahu.. dia cakap " Tasha dah balik lah.. abang dia excident "
aku terus cakap dengan yati.. weyh spe lagi bang tasha kalau bukan zaideey?
:'/
pastu aku balik rumah dengan hati yang tertanya2.. sapa yang excident?
zaideey ke? :/
pastu dalam pukul 7 lebih,. yati kol aku.. dia cakap zaideey dah meninggal..
dia kena langgar lori yang buat pusingan U *lap air mata*
aku dengan lemahnya cakap ' betul ke ni? aku tanya dia banyak kali.. '
pastu aku pergi lah kaol mak dia aku tanya "acik betul ke zaideey dah tak de?
mak dia cakap ye lah tak kan acik nak bohong pulak.. :'(
pastu mak dia cakap kalau nak tengok mayat dia boleh lah datang kat hospital..
sebab esok dah nak kebumikan kat KL..
:'(
dan aku pun *end call* 
aku terus cerita kat eim aku ckap yang zaideey dah tak de.. dengan air mata aku 
mengalir ;'( pastu lps maghrib eim ajak pergi keluar.. dan sepanjang dalam kereta tu
aku menangis dan hujan pun mulai membasahi bumi ;'(
 dan aku rasa bersalah aku tak dapat nak penuhi permintaan terakhir dia..
yang dia cakap nak jumpa tu :'(
aku rindu dia...
perkara ni pun ada salah aku,yati,shikin juga..kite orang suka kat dia
kite orang cakap.. sapa dapat jumpa zaideey dulu 5 tahun akan datang.. zaideey dia punya..
Allah maha Adil.. dia tak nak kami bergaduh dan Allah Lebih menyanyangi dia..
sebab tu Allah.. ambil nyawa dia terlebih dahulu.. .

-MASUK SURAT KHABAR PASAL KEJADIAN NI-



ATAS NI LAH GAMBAR LORI TU DENGAN MOTOR YANG ARWAH DENGAN
KAWAN DIA TUNGGANG.. :'( *lap air mata*

Bawah ni gambar arwah dan stu2 nya mcj yang aku simpan.. maaf kalau tidak jelas :'>




dia la kawan aku dunia akhirat... dia tak macam lelaki lain.
bagi aku dia lah yang sempurna ..
aku nak orang yang sama perangai macam dia..
walau pun muka tak sama..;'(
ade ke?
hmm.. 
zaideey aku nak kau tahu.. sampai bila2 pun aku tetap rindu kau..
sampai bila2.. aku janji :'(
Aku Sayang Kau Kerana ALLAH <3
salam sayang Shuhada :')


Sincerely , nur shuhada  :)



All About Me.


bio tag link misc


The Princess says: Hey Ho~

♦Have fun with the Story.
♦This Is About My Life.
♦Don't COpy Or Hate Me.
♦Thanks Come To My Blog And Please Follow My Blog